Wat is FlexCoSeal®?

Met onze flexibele metalen container -wordt ook wel bodyseal genoemd- kunnen we u een kostentechnisch aantrekkelijk en tijdsbesparend alternatief bieden voor het gebruik van een zinken binnenkist. De container, een hermetisch gesloten metalen systeem, kan gebruikt worden bij internationaal rouwvervoer. We voldoen hiermee aan de IATA regelgeving AHM 333, Straatsburg 26.X.1973 en EU regelgeving EN15017.

Deze nieuwe flexibele metalen container biedt uitvaartondernemingen, mortuaria, ziekenhuizen en hulpdiensten de mogelijkheid om overledenen (langduring) hygiënisch te bewaren.

Onze flexibele containers zijn ook gebruikt bij de repatriëring van de slachtoffers bij de vliegramp van MH17.

Overigens is FlexCoSeal® zeer goed te gebruiken bij bewaring van overledenen bij besmettelijke ziektes zoals Corona. Door de Belgische overheid is FlexCoSeal® in 2015 reeds aangewezen als het product waar overledenen als gevolg van Ebola bewaard en gecremeerd moeten worden. Zie het document “Aanbeveling behandeling stoffelijk overschot van een patiënt met virale hemorragische koorts“. In het Verenigd Koninkrijk wordt een soortgelijk product ook voor besmettelijke ziektes ingezet.

Flexibele metalen containers zijn o.a. gebruikt na:

  • Terroristische aanslagen 11 sept. 2001, New York
  • Tsunami Zuidoost Azië 2003
  • Orkaan ‘Katrina’, New Orleans

Omdat regelgeving per land en zelfs per staat kan verschillen blijft elke gebruiker verantwoordelijk voor het naleven van internationale, nationale en lokale regelgeving.

Bestel nu

(In België is dit ook verkrijgbaar bij Aninco.)

uitvaartbranche-werkzaam
FlexCoSeal aanbieding

Voordelen FlexCoSeal®

Absolute afdichting
FlexCoSeal® containers (ook wel body seal genoemd) zijn zowel vocht-, lucht- als geurdicht. Bij een juist gebruik zorgt FlexCoSeal® voor een hermetische afgesloten container.

Door de flexibiliteit van FlexCoSeal® kan dit in elke kist gebruikt en eenvoudig op maat gemaakt worden. Zinken kisten zijn rigide en passen uitsluitend in bepaalde kisten.

Niet alleen bij internationaal rouwvervoer kan FlexCoSeal® worden ingezet maar ook bij binnenlands vervoer en zelfs opbaringen van overledenen als er sprake is van besmettelijke situaties of bij geuroverlast. Daarom is FlexCoSeal® interessant voor uitvaartondernemingen, mortuaria, ziekenhuizen, laboratoria (pathologisch en forensische) en hulpdiensten. Zeker ook als overledenen langdurig hygiënisch moeten worden bewaard.

2014-10-04-67411-BKosten technisch aantrekkelijk
De kosten van een FlexCoSeal® container zijn lager dan die van een zinken kist. Tevens weegt een FlexCoSeal® container veel minder dan een zinken kist waardoor luchtvrachtkosten lager zijn dan bij gebruik van een zinken kist.
FlexCoSeal® levert ook praktische voordelen die kostenbesparend werken: één rol van 75 meter met een afmeting van circa 100 x 24 cm vervangt ruim 32 zinken kisten. Dat levert een besparing op van transportkosten bij bestellen en afvoeren en de kosten van verwerking en opslag.

Reputatieschade
Bij uitvaarten met geuroverlast kunnen familieleden, vrienden en andere belangstellenden dit bij de condoleance en uitvaart ook merken. Kunt u zich voorstellen met welke gedachten zij na de condoleance en/ of uitvaart zullen vertrekken? FlexCoSeal® helpt u dergelijke situaties voorkomen. Dit kan als de kist niet meer open hoeft te blijven.

Tijdbesparend
FlexCoSeal® laat zich eenvoudig binnen 5 minuten sluiten. Het sluiten gaat door middel van een handmatige heat-sealer. De container is ook makkelijk met een schaar te openen en als het nodig is ook snel weer te sluiten met de heat-sealer.

Afvoeren
De container kan verwijderd en verwerkt worden als normaal afval. Dit heeft als voordeel dat FlexCoSeal® bijdraagt aan een lagere belasting van het milieu.

Ook kan FlexCoSeal® veilig worden verbrand tijdens een crematie (goedgekeurd volgens de materialenlijst van de Landelijke Vereniging van Crematoria).

Bescherming
Door de hermetische -dus aboslute- afdichting van de container/ lijkhoes beschermt FlexCoSeal® tegen besmettingsgevaar van ziektes, denk bijvoorbeeld aan ebola. 100% geur- en waterdicht.

In geval van repatriëring zorgt FlexCoSeal® ook voor vermindering van risico’s op verwonding bij verwijderen van zinken kisten door het makkelijke gebruik.

Bij het openen van zinken kisten bestaat het gevaar op verwonding met risico’s voor de gezondheid. FlexCoSeal® kan met een schaar geopend worden waardoor het risico op verwonding tot nagenoeg nul gereduceerd wordt.

FlexCoSeal® Is Erg Sterk!

Een gesealde FlexCoSeal® hoes is erg sterk waardoor deze hermetisch afgesloten kan blijven. Bekijk onderstaand filmpje om uzelf te overtuigen:

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Bestel nu