Veelgestelde vragen

Stap 1: Doe de stekker van de handsealer in het stopcontact en zet de schakelaar op stand 3. De handsealer heeft ongeveer 5 tot 8 minuten nodig om de juiste bedrijfstemperatuur te bereiken.

Stap 2: bij gebruik van een rol, bepaal de benodigde hoeveelheid en snij dit van de rol af

Stap 3: Leg de container plat neer, ontvouw één helft van de folie over de lengterichting

Stap 4: Leg de overledene in de container

Stap 5: Vouw het vrije deel van de container over het lichaam

Stap 6: Leg de uiteinden van de container zoveel mogelijk op elkaar

Stap 7: gebruik indien gewenst de klemmen uit de koffer om de delen van de container op elkaar te houden

Stap 8: pak de sealer en doe de zijden van de container tussen de balken van de hand sealer. Knijp de hand sealer goed dicht voor ongeveer 2 tot 3 seconden. Haal de handsealer los van de container en schuif dit naar de volgende positie. De lasnaad moet goed aansluiten op de vorige om de container hermetisch te kunnen sluiten. Herhaal deze stappen totdat alle zijden van de container zijn gesealed.

TIP: Wacht met de laatst lasnaad, duw overtollig lucht uit de container. Anders kan de sluiting van de kist bemoeilijkt worden. Pas als het overtollig lucht uit de container is kan het laatste stuk lasnaad gemaakt worden.

Stap 9: Voorzie elke hoek van een extra diagonale lasnaad. De hoeken hebben met de las de vorm van een driehoek. Dit is nodig omdat in de hoeken vaak de zwakste punten zitten.

Stap 10 Controleer de lasnaad van de hele container op niet-aansluitende lasnaden of bobbels in de lasnaad die niet goed zijn gelast. Bent u niet zeker dat alles goed is gelast dan kunt u altijd een extra (tweede) lasnaad aanbrengen.

Wilt u zien hoe het werkt? Bekijk hieronder ons instructiefilmpje.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Ja. Doordat de hoes volledig wordt dicht gesealed kan er niets meer in of uit en is daarmee hermetisch afgesloten. Zodra de hoes in geval van een overledene met een besmettelijke ziekte is gesloten, dan moet de buitenkant van de hoes en alle gebruikte materialen goed worden schoongemaakt/ gedesinfecteerd.

In België is FlexCoSeal® door de overheid voorgeschreven om overledenen als gevolg van Ebola te bewaren. In het Verenigd Koninkrijk gebeurt dat met een soortgelijk product.

Wel moet hierbij vermeld worden dat met FlexCoSeal® wel kan worden gecremeerd maar niet kan worden begraven. De levensduur van het products is langer dan 30 jaar.

Ja. FlexCoSeal® heeft een uitstekende barrière tegen geur en vocht. De container wordt door middel van een heatsealer dichtgemaakt zodat de container hermetisch afgesloten is.

Bij gebruik van een rol kan de benodigde hoeveelheid afgesneden worden. Doordat de sealer met benodigde materiaal in een koffer wordt geleverd is op deze manier FlexCoSeal vrijwel overal te gebruiken. Wel is er elektriciteit nodig.

Bodyseal wordt het ook wel genoemd. FlexCoSeal® is ons eigen merk maar het is een soortgelijk produkt. Het is samengesteld uit uitstekende materialen waardoor het zeer sterk is, geur- en vochtdicht maar ook soepel te verwerken. In de regel soepeler en -volgens onze klanten- prettiger te gebruiken dan de wat stevigere materialen van de concurrenten.

Ja. Bij gebruik buitenshuis zonder elektriciteitsvoorziening kan de heatsealer met een omvormer (12V naar 220V, output 150W) ook in de sigarettenaansteker van de auto gebruikt worden.

In Nederland is dat niet toegestaan omdat niet binnen de wet gestelde termijn voldaan kan worden om het materiaal af te laten breken. In andere landen kan de regelgeving hierover verschillen waardoor het mogelijk wel is toegestaan.

Ja. FlexCoSeal® laat een restafval achter van minder dan 1%. Ook is het goedgekeurd door de Landelijke Vereniging van Crematoria zoals vermeld in hun materialenlijst.

Een container van 2,30 x 1,00 m weegt ca 800 gram. Het lage gewicht brengt veel voordelen in gebruik maar ook voor kosten.

FlexCoSeal® voldoet aan de IATA richtlijn AHM-333, Straatsburg 26.X.1973 en de EU richtlijn EN15017. Daardoor is FlexCoSeal® bij uitstek geschikt voor internationaal rouwvervoer. Regelgeving kan per land en zelfs per staat verschillen en elke gebruiker van FlexCoSeal® is zelf verantwoordelijk om te voldoen aan de internationale, nationale en lokale regelgeving.

Doordat de container hermetisch gesloten (gesealed) wordt en het materiaal optimale barrière capaciteiten heeft, zijn medewerkers en andere betrokkenen uitstekend beschermd tegen het risico van besmetting bij ziektes.

Eén rol van 75 meter vervangt ongeveer 32 zinken kisten. De voordelen die hieruit voortvloeien zijn legio: minder opslag, minder handling, minder afvoer, enzovoort.

FlexCoSeal® kan als normaal afval worden weggegooid.

FlexCoSeal® is beschrijfbaar met een permanente stift. Er zijn ook stickers verkrijgbaar met informatie over gebruik maar waar ook op geschreven kan worden.

Doordat het materiaal erg flexibel is en op maat af te snijden, past een FlexCoSeal® container in elke kist.

Als de overledene door wat voor omstandigheid dan ook geuroverlast brengt, kan FlexCoSeal® uitkomst bieden. Vooral als mensen de overledene nog thuis willen houden is dit een hele goede oplossing.

FlexCoSeal® heeft een levensduur van meer dan 30 jaar. Daardoor is dit uitstekend te gebruiken bij voorzorgsmaatregelen voor rampen, denk bijvoorbeeld aan uitbraak van gevaarlijke ziektes.

Verzending binnen Nederland is franco. Voor zendingen naar het buitenland worden transportkosten berekend. De hoogte hangt af van de bestemming en de omvang van de bestelling.

FlexCoSeal® is zeer sterk. Het product is in 4 lagen opgebouwd en bestaat uit verschillende materialen. Bij het ophalen van overledenen die al langere tijd dood zijn is FlexCoSeal® heel waardevol. Het zorgt ervoor dat er geen geuroverlast is maar voorkomt ook lekken van vocht. De container kan gewoon gepakt worden zonder dat het scheurt.

In tegenstelling tot zinken kisten laat FlexCoSeal® röntgenstralen door.

Ja, hiervoor kunt u terecht bij Van der Heden – Internationaal Rouwtransport en Uitvaartverzorging.  De kosten hiervoor zijn die van een individuele hoes à €76,50, plus de kosten van sluiting à €54,50 plus de kilometerkosten. Dit geldt alleen voor Nederland.